Építőanyag kereskedés Budapest  

Építőanyag termékek:

Poroterm
YTONG
Altek
Bramac
Terranova
Schiedel
Nikecel
Velux
Schindler
Isover
Pfleiderer
Abeton-Viacolor

http://helikopterujlakasok.com

építőanyag kereskedés

http://www.denyicatering.hu

 

POROTHERM Építési Rendszer

Porotherm Építési Rendszer kétfajta kerámia alapú megoldást kínál nyílások áthidalására. (A kerámia alapú áthidalóknál egy tégla kéregelembe 'papucsba' kerül az áthidaló vasbeton magja.) Az egyik, a 'Porotherm S Elemmagas' áthidaló, melynek szélessége 8 cm, magassága pedig megegyezik a Porotherm falazóelemek magasságával, azaz 23,8 cm. Előnye, hogy egyszerűen és gyorsan beépíthető, önmagában azonnal terhelhető valamint könnyen megoldható vele az áthidalások hőszigetelése.

A Porotherm rendszer másik áthidalója a hagyományai miatt egyszerűen 'Porotherm áthidalónak' nevezett típus, amely a födémgerendához hasonlóan előfeszített, karcsú megjelenésű, 12 x 6,5 cm keresztmetszetű, ennél fogva daruzás nélkül is könnyen mozgatható és emelhető. A Porotherm népszerűségét fokozza kis súlya és egyszerű beépíthetősége. Segítségével 0,75 - 2,75 m szélességű nyílások hidalhatók át. A Porotherm áthidaló karcsúsága, kis súlya és könnyű mozgathatósága annak köszönhető, hogy az előre gyártott elem az áthidaló szerkezet alsó övét adja, a felső övet a helyszínen kell kialakítani rábetonozással vagy kisméretű tégla ráfalazással.

A Porotherm áthidalókat eredendően külső falak ablakainak, ajtóinak áthidalására fejlesztette ki a Wienerberger, az utóbbi időkben azonban előtérbe került a válaszfalnyílások egyszerű megoldásának kérdése. A 10-es válaszfalakhoz nem volt alkalmas gyártmány, a megoldás azonban kézenfekvő: 10 cm széles előfeszített áthidalót kell gyártani. Megindult a termékfejlesztési folyamat, és a Wienerberger az év közepén forgalomba hozza új Porotherm 10-es áthidalóját.

Hasonlóan egyszerű megoldás kínálkozott annak a problémának a megoldására, hogy a Porotherm 12-es áthidalók túl szélesek 11,5 N+F válaszfaltéglákból épített válaszfalakra. A Porotherm 11,5 N+F válaszfaltéglák helyett a Wienerberger 2003-ban bevezeti a Porotherm 12 N+F válaszfaltéglákat, melyeknek mérete 12 x 50 x 23,8 cm.
12 cm vastag válaszfaltégla

Elsősorban felújításoknál jelentkezik az igény égetett kerámia anyagú, keskeny
Porotherm válaszfalakra, ezért a Wienerberger 6 cm vastag válaszfaltéglát is fog gyártani 6 x 33 x 23,8 cm-es méretben. A Porotherm 6 N+F válaszfaltégla ezen kívül különféle gépészeti vezetékek eltakarására, kisebb belsőépítészeti munkák megoldására is alkalmas lesz a Porotherm termék.

Porotherm 44 HS tégla   Porotherm 38 HS tégla   Porotherm 30 HS tégla   Porotherm 38 N+F tégla
tégla   tégla   tégla   PoroTherm tégla
A 44-es nútféderes téglához képest a belső üregsorok száma több, ezáltal jobb a hőszigetelő képessége.   A 38-as nútféderes téglához képest a belső üregsorok száma több, ezáltal jobb a hőszigetelő képessége.   30 cm vastag falazat építésére alkalmas, a 30-as nútféderes téglához képes az üregsorok számát megnövelték, ezáltal jobb hőszigetelő képességgel rendelkezik.   38 cm vastag külső fal építésére alkalmas, nem igényel egyéb külső hőszigetelést. Feles elem is kapható, mérete: 38x12.5x23.8 cm
Porotherm 38 N+F tégla   Porotherm 30 N+F tégla   Porotherm 25 N+F tégla   Porotherm 12 N+F tégla
tégla   tégla   tégla   tégla
38 cm vastag külső fal építésére alkalmas, nem igényel egyéb külső hőszigetelést. Feles elem is kapható, mérete: 38x12.5x23.8 cm   30 cm vastag falazat építésére alkalmas, nútféderes falazóelem. Feles elem is kapható, mérete: 30x12.5x23.8 cm.   25 cm vastag belső teherhordó fal építésére alkalmas falazóelem.   10 cm vastag lakáselválasztó fal építésére alkalmas falazóelem. Kétféle hosszban kapható: 10x50x23.8 cm vagy 10x33x23.8 cm.
Porotherm 10 N+F tégla   Porotherm 6 N+F tégla   Porotherm hangszigetelő lakáselválasztó falak   Porotherm 30/24 hanggátlós tégla
tégla   tégla   tégla   tégla
10 cm vastag lakáselválasztó fal építésére alkalmas falazóelem. Kétféle hosszban kapható: 10x50x23.8 cm vagy 10x33x23.8 cm.   A 38-as nútféderes téglához képest a belső üregsorok száma több, ezáltal jobb a hőszigetelő képessége.   30 cm vastag falazat építésére alkalmas, a 30-as nútféderes téglához képes az üregsorok számát megnövelték, ezáltal jobb hőszigetelő képességgel rendelkezik.   38 cm vastag külső fal építésére alkalmas, nem igényel egyéb külső hőszigetelést. Feles elem is kapható, mérete: 38x12.5x23.8 cm
  Építőanyag kereskedés Budapest