építőanyag kereskedés Budapest
építőanyag kereskedés Budapest
  • építőanyag kereskedés Budapestinfo(kukac)brick-ker.hu
  • építőanyag kereskedés Budapest+3612619392
  • építőanyag kereskedés Budapest+36209254125
  •  

     

    Építőanyag kereskedés Budapest | porotherm

Porotherm építési rendszer

Porotherm Építési Rendszer kétfajta kerámia alapú megoldást kínál nyílások áthidalására. (A kerámia alapú áthidalóknál egy tégla kéregelembe 'papucsba' kerül az áthidaló vasbeton magja.) Az egyik, a 'Porotherm S Elemmagas' áthidaló, melynek szélessége 8 cm, magassága pedig megegyezik a Porotherm falazóelemek magasságával, azaz 23,8 cm. Előnye, hogy egyszerűen és gyorsan beépíthető, önmagában azonnal terhelhető valamint könnyen megoldható vele az áthidalások hőszigetelése.

porotherm

Porotherm áthidaló

A Porotherm rendszer másik áthidalója a hagyományai miatt egyszerűen 'Porotherm áthidalónak' nevezett típus, amely a födémgerendához hasonlóan előfeszített, karcsú megjelenésű, 12 x 6,5 cm keresztmetszetű, ennél fogva daruzás nélkül is könnyen mozgatható és emelhető. A Porotherm népszerűségét fokozza kis súlya és egyszerű beépíthetősége. Segítségével 0,75 - 2,75 m szélességű nyílások hidalhatók át. A Porotherm áthidaló karcsúsága, kis súlya és könnyű mozgathatósága annak köszönhető, hogy az előre gyártott elem az áthidaló szerkezet alsó övét adja, a felső övet a helyszínen kell kialakítani rábetonozással vagy kisméretű tégla ráfalazással.

A Porotherm áthidalókat eredendően külső falak ablakainak, ajtóinak áthidalására fejlesztette ki a Wienerberger, az utóbbi időkben azonban előtérbe került a válaszfalnyílások egyszerű megoldásának kérdése. A 10-es válaszfalakhoz nem volt alkalmas gyártmány, a megoldás azonban kézenfekvő: 10 cm széles előfeszített áthidalót kell gyártani. Megindult a termékfejlesztési folyamat, és a Wienerberger az év közepén forgalomba hozza új Porotherm 10-es áthidalóját.

porotherm

Porotherm tégla

Hasonlóan egyszerű megoldás kínálkozott annak a problémának a megoldására, hogy a Porotherm 12-es áthidalók túl szélesek 11,5 N+F válaszfaltéglákból épített válaszfalakra. A Porotherm 11,5 N+F válaszfaltéglák helyett a Wienerberger 2003-ban bevezeti a Porotherm 12 N+F válaszfaltéglákat, melyeknek mérete 12 x 50 x 23,8 cm.

Elsősorban felújításoknál jelentkezik az igény égetett kerámia anyagú, keskeny Porotherm válaszfalakra, ezért a Wienerberger 6 cm vastag válaszfaltéglát is fog gyártani 6 x 33 x 23,8 cm-es méretben. A Porotherm 6 N+F válaszfaltégla ezen kívül különféle gépészeti vezetékek eltakarására, kisebb belsőépítészeti munkák megoldására is alkalmas lesz a Porotherm termék.

porotherm